Εργαλεία για Σκίτσο MάνγκαΤεύχος 1

Πριν ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε σκίτσο, θα πρέπει να μάθουμε πια εργαλεία είναι απαραίτητα. Γνωρίζω πως τους περισσότερους τους πιάνει ενθουσιασμός και αρχίζουν και αγοράζουν διάφορα μολύβια, πένες χαρτί για σχεδίαση κλπ. Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσετε να κάνετε σκίτσο είναι ένα ή καλύτερα δύο καλά μηχανικά μολύβια. Χωρίς να θελήσω να προωθήσω κάποιες συγκεκριμένες μάρκες μηχανικών μολυβιών, εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ μολύβια faber castell, staedtler ή rotring.

Ο λόγος που επιλέγω αυτές τις μάρκες είναι επειδή είναι πιο σταθερά στο χέρι και έχουν καλύτερη αίσθηση όταν σχεδιάζω, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Ότι μάρκα και να επιλέξετε, να φροντίσετε να είναι tri grip, δηλαδή να έχει τριπλή λαβή, ώστε να κάθεται καλύτερα στο χέρι σας και να είναι 0,5mm. Ένα δεύτερο και πολύ σημαντικό ζήτημα είναι να έχουμε τις σωστές μύτες για τα μολύβια μας. Προσωπικά χρησιμοποιώ faber castell ή staedtler μύτες μολυβιών 2Β ή 3Β. Έχω χρησιμοποιήσει και άλλες μύτες μολυβιών, αλλά σπάνε εύκολα και γενικότερα δεν έχουν καλή αίσθηση στο χαρτί. Όσον αφορά το χαρτί, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε κάποιο ιδιαίτερο τύπο χαρτιού. Χαρτί από απλό τετράδιο ή ακόμη καλύτερα χαρτί εκτύπωσης, μας κάνουν.

Χρειαζόμαστε επίσης, μία πολύ καλή σβήστρα για να σβήνουμε τα λάθη του σκίτσου μας. Και πάλι θα επιμείνω να χρησιμοποιήσετε σβήστρα faber castell ή staedtler. Προσωπικά χρησιμοποιώ ηλεκτρική σβήστρα, όπως αυτή που φαίνεται δίπλα, διότι μπορείς να σβήσεις ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια, μιας και  γόμες σε ορθογώνιο σχήμα είναι δύσχρηστες και δεν μπορούν να σβήσουν λεπτομέρειες. Για να πω την αλήθεια δεν κατάφερα να βρω ηλεκτρική σβήστρα στην Ελλάδα για αυτό και αναγκάστηκα να παραγγείλω από το εξωτερικό, παρόλα αυτά, είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία μου. Για αρχή δεν είναι απαραίτητο αυτό το εργαλείο, αλλά η ακρίβεια του να σβήνει ακόμη και τις μικρότερες γραμμές μέσα στα μάτια των χαρακτήρων είναι πραγματικά τρομερή και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Τέλος θα κλείσω λέγοντας ότι θα ήταν καλό να έχουμε χάρακες με τα βασικά γεωμετρικά σχήματα. Αυτά είναι τα πρώτα εργαλεία που θα χρειαστούμε για την δημιουργία των πρώτων μας μάνγκα.

0 σχόλια:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP